top of page
Search

Group show "Christmas Edition" artists

Updated: Dec 21, 2021

"Christmas Edition" at M/Gallery, 25 Nov - 23 Dec 2021.


Ilze Buša

Ilze Buša savas studiju gaitas mākslā sāka tekstilmākslā, bet vēlāk 2019. gadā ar maģistra grādu ieguva glezniecības programmā, konceptuālās glezniecības meistarklasē. Ilzei ir tuvas vides jautājumu tēma, kuras atspoguļo savos darbos pieklusinātā krāsu gammā. Kopš 2014.gada piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, un Baltkrievijā.


Linda Cipruse

Māksliniece ir pabeigusi āzijas (Japānas) bakalaura studijas Rīgā un šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijā keramikas nodaļā. Šī ir pirmā reize, kad Lindas Cipruses darbi ir izstādīti publiskai apskatei. Šobrīd māksliniece izgatavo mazas sievišķīgas rotas.






Nina Elektrichka

Nina Elektrichka ir multidisciplināra māksliniece no Rīgas, kura bagātina vietējo kultūras scēnu no dažādām pusēm - attīstoties gan vizuālajā mākslā, mūzikas producēšanā, uzstājoties kā Dj, gan arī modulāro sintezatoru dzīvo koncertuzstāšanos, audio-vizuālām instalācijām, kā arī organizējot ar mūziku un mākslu saistītus pasākumus. Mākslinieci vienmēr ir interesējis, kā pārvarēt fizisko pasauli un attēlot plašāku izpratnes redzējumu. Pētot filozofiskās, garīgās un mistikas tēmas, kā arī eksperimentējot ar izmainītiem apziņas stāvokļiem, tostarp skaņu frekvenču un ritma ietekmi uz cilvēka apziņu. Izziņas process kalpojis kā sava veida sākotne reflektējot par cilvēkbūtnes eksistenci, izaugsmes, fizisko un metafizisko dabas butību, dzīvības procesu, sajūtu un vīziju integrēšanu mākslas darbos. Bieži darbus papildinot un atdzīvinot arī ar muzikālu pavadījumu, gaismas un video instalācijām. Māksliniece ir bijušas arī vairākas personālizstādes un pop-up izstādes dažādās kultūrtelpās Latvijā, kā arī kuktūras foruma BALTĀ NAKTS un MUZEJU NAKTS ietvaros.


Kristīne Kutepova

Kristīne Kutepova (1982) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības bakalaura (2017) un maģistra studiju programmas (2019). Saņēmusi Latvijas Mākslas akadēmijas balvu “SEB stipendiju glezniecībā” 2017. gadā un mecenātes Ināras Teterevas stipendiju mākslā 2015. gadā. Kopš 2014. gada piedalījusies dažādās grupas izstādēs, tostarp starptautiskā projektos Itālijā un Vācijā. Darbi atrodas privātkolekcijās, Zviedrijas karaļnamā, Krievijā, Norvēģijā, Polijā. Nozīmīgākās personālizstādes, "Redzējumi" Rīgas Mākslas telpa, "Brīnumzeme" Jūrmalas pilsētas muzejs, "Dabas portreti" Liepājas muzejs, "Apziņas fiksācijas" Valmieras pilsētas muzejā.


Laura Kaktiņa



Laura Kaktiņa ir dzimusi Rīgā, kur viņa šobrīd arī dzīvo un strādā. Māksliniece ir studējusi tēlotājmākslu Latvijas Mākslas akadēmijā. Viņa ir piedalījusies gan solo, gan grupu izstādēs, kā arī dažādos mākslas festivālos. Kaktiņas daiļradi raksturo zemes toņi un gludi, nomierinoši krāsu laukumi. Gandrīz ideāla objektu simetrija un novietojums ainavās ataino Lauras pieredzi grafiskajā dizainā, kur vizuālā valoda atbilst stingriem kompozīcijas noteikumiem.



Līva

Līvas zināšanas mākslā ir iegūtas pašmācības ceļā, radot darbus galvenokārt uz papīra, izmantojot akrilu, tinti un ogli. Viņas mākslā ir attēloti baudas mirkļi un citas nepiedodami godīgas emocijas, ko piedzīvojat jūs, es, visi. Vienkārši cilvēcīgi.





Sabīne Līva

Sabīne dzimusi Rīgā. Pēc Jana Rozentāla mākslas skolas beigšanas Latvijā, Sabīne studējusi akadēmisko zīmēšanu un glezniecību, tekstilu, eksperimentālo fotogrāfiju, mākslas vēsturi un rūpniecisko dizainu Latvijas Mākslas akadēmijā un absolvējusi maģistrantūras studijas Ontario Mākslas un dizaina koledžā Toronto, Kanādā. Sabīne Līva piedalās daudzās starptautiskās mākslas izstādēs kopš 1995. gada un viņas mākslas darbus pārstāv vairākas Ziemeļamerikas galerijas. Viņas gleznas sastāv no plašiem ēteriskiem tēliem, dziļi ieaustām faktūrām, urbānām tēmām un precīzas lineāras kompozīcijas, spēj raisīt citas pasaules sajūtas, kas ir balstītas uz realitāti.


Envija

Konceptuāla, bet gleznotāja. Šajos vēstījumos par māju sajūtu vienkārši priecājos par glezniecību. Sadarbojos ar galeriju “Māksla XO”.








Karine Paronyanc

Karine Paronyanc ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā glezniecības nodaļā. Papildus izglītojusies fresco un sgraffito glezniecības tehnikās Florences Mākslas institūtā Itālijā. Sarīkojusi vairāk kā divdesmit personālizstādes Rīgā, Jūrmalā, Valmierā un citās Latvijas pilsētās. Regulāri piedās grupu izstādēs Latvijā, kā arī starptautiskas nozīmes mākslas projektos. Gleznotājas daiļrades galvenās tēmas: Kosmoss, Absolūts, dabas likumi un ritmi, Saule un tās enerģija. Mākslinieci iedvesmo dzīvās dabas spontānā plastiskuma un civilizācijas prāta linearitātes saskarsmes izpēte. Viņa tic, ka līdzās gleznieciskajām un saturiskajām kvalitātēm, liela nozīme ir dzīvesprieka un enerģijas lādiņam, ko izstaro viņas darbi.


Aleksandrs Puntuss

Puntuss saprata, ka vēlas būt mākslinieks, kad, braucot trammvajā 13 Gadus atpakaļ, viņam parādījās vīzija. Pēc tam viņš nopirka otas, krāsas un pārējais jau ir vēsture. Puntuss krāso ar eļļu, bieži sajaucot tehnikas un eksperimentējot ar materiāliem. Viņa stils ir neo-ekspresionisms, kam raksturīga intensīva subjektivitāte, spilgtas krāsas un raupji, vardarbīgi otas triepieni.






David Ruban

David Ruban veido gleznas un jauktas tehnikas mākslas darbus, kam raksturīgas spilgtas kontrastējošas krāsas un pretstatītas plakanas ģeometriskas formas. Caur līnijām un izteiksmīgiem otas triepieniem Rubans pēta emocionālo spriedzi, kas bieži vien ir balstīta uz personīgo pieredzi. Viņa izmantotās krāsas ir spilgtas, bet ne agresīvas – zīdaini rozā un zila, violeta, gaiši zaļa, dzeltena, - liekot skatītājam sajust mākslinieka personības maigumu un skatījumu uz ārpasauli. David Ruban šobrīd dzīvo un strādā Rīgā.


Kristīne Rublovska

Kristīne Rublovska absolvējus Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas (bakalaurs) un Glezniecības (maģistrs) nodaļas. Piedalījusies vairākās grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. 2019. gadā sarīkojusi personālizstādi “Būtnes”. Glezniecībā autore, jaucot dažādas tehnikas, spēlējoties ar abstrakto un reālo, rada mistiskas, noslēpumainas paralēlas pasaules savu darbu tēliem, kuri tulkojami zīmēs un simbolos. Izstādē apskatāmās gleznas nāk no sērijas "Bezmiega piezīmes", kas tapušas 2020. - 2021. gadam, reflektējot par šobrīd pasaulē un autores dzīvē notiekošo. Paralēli tam, vēlmē aizbēgt no realitātes, radies autores alter-ego, tēls – Herberta, pie kuras vizuālā Universa izstrādes viņa šobrīd strādā izmantojot gan glezniecības, gan tekstilmākslas, gan dažādus digitālos rīkus.


Emma Sofia

Emma Sofija dzimusi 1990. gadā Rīgā, kur viņa šobrīd dzīvo un strādā. Viņas darbi atrodami Latvijas LOTO, kultūrtelpas Upītes un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja kolekcijās. Emma Sofia's mākslinieciskā daiļrade izpaužas dažādos veidos - sākot no gleznām, dažādu tehniku gobelēniem līdz pat sienas paklājiem - tas viņai ir palīdzējis iegūt starptautisku atpazīstāmību kā vienai no daudzsološākajām jaunajām latviešu māksliniecēm, iegūstot favorītbalvu publiskajā balsojumā, Baltijas Jauno Mākslinieku Balvā, 2017. gadā.






Iris Veltman

Es domāju formās un krāsās. Darbs tiek veidots, nemitīgi mulsinot un sapludinot dažādus objektus un materiālus, bez konkrētiem plāniem un/vai skicēm. Manām formām ir jābūt organiskam izskatam, un visu taisīt ar rokām ir visu manu darbu pamatā, tas padara tos godīgus, īstus un unikālus. Katru reizi tas ir pārsteigums, kā viņiem izvērtīsies.





Linda Vilka

Linda Vilka (1995) ir multi disciplināra māksliniece un stāstniece no Latvijas. Linda Vilka savos darbos pēta atmiņu un to, kā mūs ietekmē apkārtējās vides izjūta, kā tas maina mūsu atmiņu. Savus novērojumus viņa pauž, veidojot instalācijas, zem montētiem video, akcijas publiskajā telpā, kā galveno uzmanību tam visam izmantojot tekstu un rakstītus stāstus. Stāsti, iedvesmojoties no bērnības, pārdzīvojumiem un klusiem novērojumiem, tiek izmantoti kā veids, kā slepus paust negaidītas ilgas pēc vietas, kuras sen nebija ilgojušās – mājas.

bottom of page